Muziekopleiding basisschoolleerlingen

logo fanfare (kopie)_edited

Harmonie en fanfare gezamenlijk op zoek naar enthousiaste jongeren

In samenwerking met basisschool de Bolster starten de Koninklijke harmonie Sint Bavo en fanfare Sint Donatus op vrijdag 5 oktober een gezamenlijke ledenwerving. Tijdens een introductieles, die gegeven wordt tijdens reguliere schooltijden, krijgen de leerlingen van groep 5 t/m 8 uitleg over de verschillende soorten blaas- en slaginstrumenten en kunnen zij ook met deze instrumenten kennismaken. De introductieles wordt verzorgd door de dirigenten van beide verenigingen waarna geinteresseerde kinderen zich kunnen aanmelden voor 4 GRATIS vervolgworkshops van een uur die vanaf 26 oktober, aansluitend aan de reguliere schooltijd worden gegeven. Tijdens deze sessies wordt nader ingegaan op de diverse instrumentgroepen.

De kinderen die all 4 de workshops gevolgd hebben, ontvangen van de school een blokfluit. Ook kunnen belangstellenden zich dan inschrijven bij een van de verenigingen voor het GRATIS voorbereidend instrumentaal onderwijs.
Via de betreffedne groepsleerkrachten van de school ontvangen de kinderen nog nadere informatie.

Voor meer inlichtingen over deze introductie in de blaasmuziek of over andere mogelijkheden bij beide verenigingen kunt u contact opnemen met de opleidingscoördinatoren van de harmonie (Remy Roijen: ( 045-5112216/r.roijen@hetnet.nl ) of van de fanfare (Antoinette Herben: ( 045-5241042/a.herben@hotmail.com ).

St.-Bavo en St.-Donatus hopen veel enthousiaste, jonge "muzikanten" tijdens de workshops te mogen begroeten.

Last Updated: September 26, 2012